Talentfulle ungdommer spiller med Forsvarets stabsmusikkorps

23.09.2019

Torsdag 7. november spiller 100 talentfulle blåser og slagverkere fra kulturskolene fra Follo sammen med Forsvarets stabsmusikkorps.

Forsvarets stabsmusikkorps er et at Forsvarets fem musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester med tilholdssted på Akershus festning. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine 201 år Oslos eldste musikkinstitusjon.

Dirigent under konserten er Lars-Thomas Holm. Holm er sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Ålesund Symfoniorkester. Holm har dirigert orkestre nasjonalt og internasjonalt og har gjestet alle de fem korpsene i Forsvaret tidligere.

Fakta

Forsvarets stabsmusikkorps
Korpset ble etablert i 1818 og er med sine 201 år Oslos eldste musikkinstitusjon. Siden starten har korpset vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester med jevnlige oppdrag for Kongehuset, Stortinget, Regjeringen og avdelinger i Forsvaret.

Hver 17. mai har «Stabsmusikken» det ærefulle oppdraget å gå fremst i hovedstadens barnetog og i sommerhalvåret er korpset kjent for de folkekjære vaktparadene fra Akershus festning i tilknytning til vaktskiftet på Det kongelige slott. Korpset har en utstrakt konsertvirksomhet på Østlandet og deltar også på internasjonale militærmusikkfestivaler og tattooer.
Les mer: www.forsvaret.no/stabsmusikken

Lars-Thomas Holm
Lars-Thomas Holm (f. 1981) har mastergrad i orkesterdireksjon fra Norges Musikkhøgskole. Han har også studert komposisjon og klarinett. Han er sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Ålesund Symfoniorkester og var assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester, hvor han jobbet tett med sjefsdirigent Edward Gardner. Han har dirigert orkestre nasjonalt og internasjonalt og har gjestet alle de fem korpsene i Forsvaret tidligere.
Les mer: www.lars-thomas-holm.com

UngMusikk
UngMusikk er et samarbeid mellom Norges musikkhøgskole, Akershus fylkeskommune og musikkutdanningen i kommuner i Akershus. Formålet er å styrke båndene mellom den lokale musikkopplæringen i kommunene og den nasjonale utdanningen i musikk. Talentutvikling og musikkformidling er to av ti viktige og spennende punkter UngMusikk arbeider med.