Aktuelt fra UngMusikk

Utvalgte saker fra UngMusikk 

Lørdag 20. april ble det arrangert Åpen dag i Kulturskolen i Moss. Nytt av året var prøvespilling av harper under veiledning av profesjonelle harpister. 20 ivrige barn fikk prøvespille harper og det ga mersmak. Frem mot sommeren får barna tilbud om å delta på harpekurs. Her er rekruttering av nye harpister fokuset.

Onsdag 8. november -23 fremførte elever fra Ringerike videregående skole forestillingen "Operakorsangere for en kveld" på Scene 2 i Den Norske Opera & Ballett. De talentfulle og entusiastiske elevene medvirket i 12 operakorsatser fra bla Elskovsdrikken, Carmen, Porgy and Bess, Jeppe, Fange og Fri, Flaggermusen.

Kulturskolen i Nordre Follo har i mange år gjennomført Thanks Jimi-festivalen, dette takket være Mirek som har vært den store ildsjelen! UM i Follo har bidratt økonomisk, og vi ønsker å takke alle som har stått på for å få dette prosjektet til, og ikke minst Miroslaw Kaczmarczy!

UngSymfoniØst

07.12.2023

Orkesteret består av unge musikanter fra kulturskolene, musikklinjene ved de videregående skolene og skolekorps i Østfold. Orkesteret samarbeider også med TUP, talentutviklingsprogrammet på Norges musikkhøgskole ved at elever i TUP- programmet bla bidrar som gruppeledere.

På Jessheim videregående skole, ble det nylig holdt en mesterklasse med den verdenskjente jazzpianisten Tigran Hamasyan. Han er en meget spennende musiker og komponist, som forener armensk folkemusikk med improvisert jazz, komplekse rytmiske elementer hentet fra indisk musikk, inspirasjon fra heavy metalmusikk og moderne produsert musikk.

Drømmedag!

29.11.2023

Seks band fra Rælingen, Lillestrøm og Nes kulturskole hadde en fantastisk dag på Pakkhuset på Årnes lørdag 25.november. Under kyndig ledelse av Amund og Henrik Maarud og kulturskolelærerne Axel, Helge og Håvard ble det en lærerik og morsom workshopdag der 24 unge musikere spilte sammen på tvers av band, lærte nye sanger, fikk testa nye instrumenter...

Året er snart omme og vi kan se tilbake på et aktivt år fylt med små og store gjennomførte prosjekter. Endelig har pandemien sluppet taket slik at alle planlagte prosjekter har blitt gjennomført, noe vi er svært glade og lettet over.