Aktuelt fra UngMusikk

Utvalgte saker fra UngMusikk 

UngMusikk, Norsk kulturskoleråd Oslo og Viken inviterer til fag- og nettverkssamling med tema fordypningsprogram. Målgruppen er koordinatorer for fordypningsprogrammene, enten det er lærere eller administrativt ansatte.

41 elever vil i 2021-2022 delta på talentprogrammet i regi av UngMusikk. 26 av disse elevene ble tatt opp etter årets digitale prøvespill. De øvrige 15 var også med i 2020-2021. Det er stor søkning til programmet og nivået på søkerne er høyt. Elevene som ble tatt opp er i alderen 9-18 år.

Kan man leke seg god? Dette er et av spørsmålene Cecilie Therese Nereng spør i sin nye masteroppgave til masterstudiet i musikkpedagogikk ved Norges musikkhøgskole. Cecilie har fått UngMusikk sitt masterstipend.

Her kommer en hilsen fra Evelin, Hanna, Julia, Darlene, Aisha og Steinar ved fra Vestby kulturskole. Renata Norcia er fiolinlærer ved Vestby kulturskole, som er partner i UngMusikk.

Vinteren 2019 -20 ble det arrangert låtseminar for medlemmer i Spelesauene (barnelaget i Svartskog Spelemannslag), Follofeler og Ås trekkspillorkester. I den forbindelse komponerte barn og unge i Follo åtte nye låter. Nå er disse utgitt i et notehefte. Kurset og utgivelsen av heftet er støttet av UngMusikk.

Takket være økonomisk støtte fra UngMusikk var det mulig for Andreas Angell og Stian Norgård Aase å gjennomføre prosjektet «Follo Tango - Tangoentusiasme for alle».

Det er jul og vi som arbeider med de unge musikantene i UngMusikk kan se tilbake på et år som ble veldig annerledes enn vi hadde tenkt.

I rapporten "UngMusikk i Viken fylkeskommune - hvorfor er vi med?" gir forfatteren Bjørg J. Bjøntegaard en beskrivelse av UngMusikk med utgangspunkt i samarbeidsavtalen mellom de deltakende institusjonene og tilbakemeldinger fra rektorer i kulturskolene og prorektor ved Norges musikkhøgskole.

Bakgrunnen for Camilla Aasnes Engås sin masteroppgave er dirkete knyttet til hennes egne erfaringer som musikklærer i kombinerte stillinger i grunnskole og kulturskole. Camilla ønsket å skrive om et tema som engasjerte henne, men som ikke var forsket så mye på tidligere. Masteroppgaven er støttet økonomisk av UngMusikk.