Workshop for de yngste orgelspillerne med kirkemusikeren Jon Stubberud

24.08.2023

Lørdag 25. november inviteres de yngste orgelspillerne til «Lek, så skal du finne»; en workshop med kirkemusiker Jon Stubberud i Paulus kirke i Oslo. Programmet starter klokken 10:00 og avsluttes klokken 15:00.

Spiller du orgel og er mellom 8 og 12 år? Denne dagen skal vi utforske de lyse, dype, sterke og rare klangene i orgelet. Kanskje noen av lydene minner om lyder i naturen? Kan vi spille regn, vind, og torden? Vi skal også eksperimentere med en bibelfortelling på orgel. Når vi hører en fortelling får vi kanskje «kino inni hodet». For å leve oss inn i fortellingen kan vi bruke bevegelser eller pantomime. Kan bevegelsene bli til musikkuttrykk? Kan vi spille fortellingen på orgel?

Seminaret tar utgangspunkt i masteroppgaven "Lek, så skal du finne!", der Jon Stubberud presenterer arbeidsmåter og spilleteknikker som stimulerer barnas fantasi og kreativitet. Klangen i orgelet kan bli inngang til en lek der barn får kontakt med sin musikalske intuisjon.

Ved påmelding behøver vi navn, alder og informasjon om hvor lenge eleven har spilt. Dette sendes på mail til: kari.solheim@as.kommune.no 

påmeldingsfrist: 18. november

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen