Vestre Viken slagverkfestival

27.10.2023


Lørdag 4. og søndag 5. november blir det bokstavelig talt slått på stortromma i Asker kulturhus, med kanskje den største slagverkfestivalen som noensinne har blitt arrangert i Norge!

Slagverkselevene fra kulturskolene i Bærum, Asker, Lier og Øvre Eiker, musikklinjene på St. Hallvard og Kongsberg videregående skole samles for å spille for og med hverandre, og godt over 100 elever fra 7 år og oppover deltar. Slagverkstudentene fra Norges Musikkhøgskole deltar også, under ledelse av Kjell Tore Innervik.

Kjell Tore Innervik
Kjell Tore Innervik


I tillegg kommer Håkon T. Skjæret for å holde en slåttetromme-workshop, trommegruppa Complete har drumline-workshop, den anerkjente jazzmusikeren Celio de Carvalho skal briljere på perkusjonsinstrumenter, og Reumert/Elten Percussion Duo briljerer på marimba og vibrafon.


Teatersalen i Asker kulturhus er fylt av marimbaer, xylofoner, vibrafoner, pauker, trommesett og uante mengder perkusjonsinstrumenter, som blir traktert av musikanter fra tidlig barneskolealder til internasjonalt anerkjente solister og grupper.

Konsertprogram:

LØRDAG 4. NOVEMBER

Kl. 15:00: Konsert med slagverkselevene fra Lier og Bærum kulturskoler

Kl. 16:30: Konsert med slagverkselevene fra St. Hallvard og 
Kongsberg videregående skole

Kl. 18:00: Konsert med Celio de Carvalho

SØNDAG 5. NOVEMBER

Kl. 13:30: Konsert med slagverkselevene fra Øvre Eiker og Asker kulturskole

Kl. 15:00: Konsert med Reumert/Elten Percusion Duo

Kl. 17:00: Avslutningskonsert med Complete, Norges Musikkhøgskole og festivaldeltakere


Følg festivalens Facebookside for fortløpende oppdateringer om innhold og program: 


For mer informasjon, kontakt Eli Molaug Odland (Øvre Eiker kulturskole) på e-post (eliodland@gmail.com) eller telefon (92446221).


Festivalen gjennomføres ved hjelp av støtte fra UngMusikk 
og Sparebankstiftelsen.