Mesterklasse og minikonsert med folkemusikktrioen Østerlide

22.10.2020

Tirsdag 13. oktober gjennomførte folkemusikktrioen Østerlide mesterklasse og minikonsert på Nesodden kulturskole med UngMusikk som medarrangør.  

Foto: UngMusikk
Foto: UngMusikk

Både mesterklassen og minikonserten ble holdt i elevkantina i Tangenten, som er Nesodden kulturskoles mest brukte arena for konserter og større arrangementer. Det ble opprettet Facebook-event med UngMusikk som medarrangør, og en direkte invitasjon gikk til gitar-,  slagverks- og sangelever ved Nesodden kulturskole og deres foresatte.

- På grunn av smittevern tok vi ikke sjansen på å gå bredere ut siden denne elevgruppen var på omlag 100 pers. På selve dagen stilte 20 gitarelever, én slagverkselev, to pianoelever med mor, én tromboneelev, og tre lærere. Totalt var det 28 personer til stede. Dette forteller Elisabet Olhans som er koordinator for delregion Follo i UngMusikk.

- Folkemusikktrioen Østerlide spilte en låt, snakket om musikken og viste fram instrumenter (som den pakistansk/afghanske lutt-slektningen rubab, som vises på bildet). Vokalisten Liv Ulvik i folkemusikktrioen snakket om repertoaret og tekstmaterialet i middelalderballader, og vi fikk til en dialog med elevene om en del av temaene, sier Olhans.

Reaksjonene var selvsagt høyst ulike. En av de yngste gitaristene syntes det var kult med loopet gitar, men at det ble litt skrikete med cymbal spilt mot harpiksbearbeidet basstrommeskinn. Pianomoren var på gråten over hvor vakkert dette var, og en av de eldste gitaristene så noen paralleller mellom norske folketoner og klassiske rockeband fra 60- og 70-tallet.

Håpet er at vi sådde noen frø av interesse for folkemusikk hos deltakerne, sier Olhans.

Medlemmer i folkemusikktrioen Østerlide
Liv Ulvik, vokal
Andreas Haddeland, gitar
Ulrik Ibsen Thorsrud, perkusjon