Inspirerende helg for UngMusikk Vest sammen med Opus 82

29.09.2021

Fredag 24 september var det en spent gjeng med ungdommer fra Asker og Bærum kulturskole i tillegg til Rud Videregående som møtte et av Norges beste amatørkorps til en helg i musikkens tegn.

Foto: Bjørn Remseth
Foto: Bjørn Remseth

Kvelden ble satt av til fellesøvelse der alle stykkene ble øvd på under ledelse av Opus 82 sin egen dirigent Sverre Olsrud, og på lørdag ble det gruppeprøver. Her tok medlemmene i Opus 82 seg godt av ungdommen og øvde sammen med de. Søndag forflyttet alle seg til Lommedalen kirke og etter en intensiv generalprøve var det duket for konsert.

Opus 82 åpnet med en egen avdeling før de inviterte med seg klaversolist fra Bærum kulturskole, Edvard Alsing Seland på Spain av Chick Corea. Erik Wie Flaig fra Rud Videregående spilte på trommesett og sammen ble det et fyrverkeri av spilleglede før podiet ble entret av resten av ungdommen fra UngMusikk Vest.

Det ble fremført både Balkan Suite av Mikhail Alperin, October av Eric Whitacre med flere før kirketaket ble løftet av avslutningsnummeret, 3 satser fra Star Wars Trilogy, arr. Donald Hunsberger.

For en fest dette ble!  Ikke bare fikk ungdommen en inspirerende helg sammen med en super dirigent og et flott janitsjarorkester, men Norge åpnet opp samme helg og konserten ble den første for veldig mange på over et år. Fornøyde og slitne ungdommer dro hjem sammen med familie og venner etter en rørende og magisk konsert.