Inspirerende dager i Asker og Bærum

15.03.2021
Henriette Wie Flaig
Henriette Wie Flaig

Torsdag 4 og fredag 5 mars fikk fordypningselevene i Asker kulturskole oppleve fantastiske Frøydis Ree Wekre. Lørdag 6 mars var det lørdagsskolens elever i Bærum kulturskole sin tur med dirigering under ledelse av dyktige Maria Nygård Molund.

For en flott start på mars dette ble for fordypning og lørdagsskoleelevene i Asker og Bærum kulturskole. 

Torsdag 4 mars startet med et flott kurs i intonasjon der elevene fikk testet eget instrument og gehør under ledelse av karismatiske Frøydis Ree Wekre. Fredagen fortsatte Frøydis i kjent stil med fokus på prestasjonsforberedelse der enkelte elever skulle teste sin konsentrasjon ved å spille, samtidig som de ble forstyrret av de andre i kohorten sin. En interessant og morsom opplevelse som ga både fine refleksjoner, men også mye latter. Frøydis har en fantastisk formidlingsevne og delte så mye av sin erfaring. Elevene fikk påfyll, tips og latter...en gavepakke!

Lørdag 6 mars var det lørdagsskolens elever i Bærum kulturskole sin tur, og denne dagen ble også en inspirerende dag fylt av dirigering, gode råd og energisk veiledning av dirigent Maria Nygård Molund. Elevene fikk hver sin dirigentpinne og alle måtte opp på gulvet for å dirigere hverandre. Maria hadde tatt med noen enkle stykker som elevene spilte mens en etter en fikk prøve seg på podiet. Litt lekser fikk alle med seg hjem som skal jobbes videre med når Maria kommer tilbake lørdag 20 mars. En flott start på dirigering som forhåpentligvis resulterer i nye, unge dirigentspirer.

Tusen takk til Dirigentløftet for dirigentpinner.