God jul og godt nyttår!

16.12.2019

Det går mot jul og vi som arbeider med de unge i UngMusikk kan se tilbake på et år med mye god aktivitet.

Foto: PhotoDisc
Foto: PhotoDisc

Mesterklasse- og talentundervisningen har kommet godt i gang også denne høsten. Vi gleder oss allerede til 13. mars, da vil elevene som er tilknyttet vårt talentprogram ha sin egen konsert i Levinsalen på Norges musikkhøgskole.

I løpet av året som har gått, har vi blant annet samarbeidet med DanseFOT og BiLyd og gjennomført komposisjonskurs på NMH. Gjertruds sigøynerorkesterhar vært på besøk på Nesodden og vi har hørt Jimi Hendrix sin musikk, fremført i Kolben under Thanks Jimi Festivalen.

Fagottister, strykere, sangere, kammermusikere hatt sine egne seminarer og Follofeler og Kolben Ung Filharmoni kan vise til stor aktivitet dette året.

I høst har også elever fra flere elever Rud, Jessheim og Lillestrøm videregående skoler vært på øvelsesseminar på Norges musikkhøgskole, samt at 80 blås- og slagverkselever fra Akershus og Østfold har spilt konsert sammen med Forsvarets stabsmusikkorps.

Neste år skjer det også store ting: Søndag 7. juni arrangerer vi festdag i regi av UngMusikk. Her vil vi vise fram mye av det gode og spennende som rører seg i UngMusikk. Det delta musikanter fra alle regionene og fra alle pilotkommunene til UngMusikk. Festdagen gjennomføres på Campus NMBU Ås og i Ås kirke. Denne dagen gleder vi oss til!

Vi er også veldig glade for at Asker, Bærum og Nittedal i august ble del av UngMusikk. Vi benytter anledningen til å ønske Lillestrøm, Ullensaker og Lørenskog velkommen fra 1. januar 2020. Det er også flott at Moss, Fredrikstad, Kongsberg og Sarpsborg har blitt med som pilotkommuner.

Henriette Wie Flaig og Gry Nordhagen er ansatt som regionale koordinatorer, henholdsvis for Vestregionen og Romerike. Elisabet Olhans, som tidligere har arbeidet med Dextraprosjekter i UngMusikk, er koordinator for Folloregionen.

Vi ser frem til videre samarbeid med alle barn og voksne fra de deltagende kommunene, Norges musikkhøgskole og Akershus fylkeskommune i det nye året.

Med disse ord vil vi i UngMusikk ønske alle en riktig god jul og godt nyttår!