Flott tangoprosjekt i Follo

04.01.2021

Takket være økonomisk støtte fra UngMusikk var det mulig for Andreas Angell og Stian Norgård Aase å gjennomføre prosjektet «Follo Tango - Tangoentusiasme for alle». 

Foto: UngMusikk
Foto: UngMusikk

Elever på akkordeon og bratsj fra Nordre Follo kulturskole, akkordeonelever fra musikklinjen på Ski videregående skole og Ås kulturskole samt Ås trekkspillorkester, deltok i samarbeid med lærerne.

Prosjektet Follo Tango inviterte både nybegynnere og viderekommende elever til tangosamspill, og det ble også gjennomført rekruttering i forkant og åpen dag for de som ville se og prøve instrumenter under seminaret. Åsbjørg Ryeng (bandoneon) ble i tillegg engasjert til å lage spesialtilpassede arrangement av kjente tangoer for dette prosjektet.

Foto: UngMusikk
Foto: UngMusikk

Lærere:
Marja Liisa Sandbakken (bratsj)
Andreas Angell (akkordeon)
Stian Norgård Aase (akkordeon)


Den profesjonelle tangogruppa De Sur a Norte som består av: 

Miriam Heen Skotland (danseinstruktør og fiolinist)
Martin Casal (gitar)
Åsbjørg Ryeng (bandoneon)
Nando Aracena (danseinstruktør).

De Sur a Norte. Foto: Privat
De Sur a Norte. Foto: Privat

Bakgrunn
I sommer 2021 startet Andreas Angell og Stian Norgård Aase planleggingen av prosjektet «Follo Tango - Tangoentusiasme for alle». Gjennom nødvendig ideutvikling, søknadsskriving og samarbeid med tangoaktører ble prosjektet både fullfinansiert og et stort løft for tango- og akkordeonsamarbeidet i Follo-regionen.

Takket være økonomisk støtte fra UngMusikk (tidligere Follomodellen) var det mulig å gjennomføre og fullfinansiere dette store løftet for tango og akkordeonsamarbeid i Follo-regionen.