MEDARBEIDERE

Administrasjonen

Foto: Knut Werner Lindeberg Ahlsèn
Foto: Knut Werner Lindeberg Ahlsèn


- Jeg forsøker etter beste evne å inspirere elevene mine til å bli glad i å spille og bli glad i musikk. Det viktigste er at de beholder gleden ved å musisere.


Elisabet Olhans

Koordinator for UngMusikk Follo 

Telefonnummer
+47 994 03 595
E-post:
KristinaElisabet.Olhans@as.kommune.no

Elisabet Olhans kommer fra Hedemora i Sverige (Dalarna). Elisabet tok artium på Landstingets Högre Musikskola i Falun i Sverige, som idag heter Musikkonservatoriet Falun". Hun er utdannet på Norges musikkhøgskole, hovedinstrument bratsj, i tillegg til praktisk-pedagogisk utdanning ved Barratt-Dues musikkinstitutt. Hovedinstrumentet til Elisabet er bratsj, og sommerakademiet Banff, Calgary, Canada, masterclasses med Karen Tuttle. 

Elisabet har en omfattende praksis. I dag er hun produksjonsansvarlig for UngMusikk, musikkpedagog ved Kulturskolen i Ås og didaktikklærer innen ensemble og strykeorkester ved Norges Musikkhøgskole. Hun er timelærerengasjert ved Norges musikkhøgskole der hun organiserer for praksisoopplæringen for studentene i samarbeid med kulturskolene i Follo.

Elisabet har vært prosjektleder for Dextra Musicas samarbeid med kulturskolene i Follo, i tillegg til flere av kulturskolene på Østlandet. Hun har hatt engasjement og engasjementer i blant annet Kringkastingsorkesteret NRK, Operaorkestret ved Den Norske Opera & Ballett, Värmlands Sinfonietta og Stavanger symfoniorkester.

Elisabet er medlem av "Kjerringrokk", som gir konserter, forestillinger og arrangerer workshops.  

Jeg er meget stolt av UngMusikk og de resultatene som er oppnådd i den første perioden. Oppbyggingen av UngMusikk er retningsgivende for NMHs nye talentstrategi

Bente Midtgård

Regionskoordinator UngMuskk Romerike

Telefonnummer
+47 919 18 242

E-post
bente.midtgard@as.kommune.no

Bente Midtgård er født og oppvokst i Lillestrøm, men bor i dag i Båstad i Indre Østfold. Hun studerte på Norges Musikkhøgskole og tok både musikkpedagogikk og instrumentalstudiet der. Hovedinstrumentet er klarinett og hun hadde Hans Christian Bræin som lærer i hele studietiden på NMH. 

Etter studiene jobbet hun freelance i Forsvarets musikk i noen år. Etter dette tok hun en IT-utdannelse og jobbet da samtidig som pedagog i forskjellige kulturskoler. Hun har også arbeidet som rektor i Fet kulturskole i noen år. Hun har tidligere vært ansatt i kulturskolene i Skedsmo, Trøgstad og Fetsund og har vært tilknyttet flere forskjellige skolekorps. I dag jobber hun som klarinettpedagog og aspirantkorpsdirigent i Lillestrøm kulturskole.

Marianne Aarum. Foto: Privat
Marianne Aarum. Foto: Privat

Jeg elsker å undervise mine elever på fløyte! Og se de gnistrende øynene når de mestrer noe de har øvd på og plutselig mestrer, og gleden når vi får spille sammen. 

Jeg har stor tror på at når man gir de unge tid, felleskap og muligheter, så vokser de både musikalsk og sosialt! Gi barn muligheter til å oppleve og oppdage musikk fra de er helt små. Mitt beste publikum som fløytist er uten tvil de undrende, lyttende og fasinerte babyene på mine babysanggrupper.

Arild Jensen

Delregionskoordinator i Fjellregionen

Telefonnummer
+47 913 57 851

E-post
arild.j@me.com

Arild Jensen er musiker, arrangør og komponist. Han har vært bosatt i Ål kommune siden 1993 og er fra høsten 2022 UngMusikk sin delregionskoordinator i Fjellregionen.

Han har komponert musikk til flere TV-filmer, musikaler og konsertmusikk for klassisk gitar, kor og ulike besetninger. Han er også frilansmusiker som gitarist, bassist og pianist. Arild er gitarist og komponist i jazzbandet Lystjazzensemblet. Han har gitt ut både kammermusikk, komposisjoner for gitar og korverk. Utgivelsen Jorda er rund på begge sider med tolv sanger for barnestemmer fikk mye oppmerksomhet. Han ble nominert til «Årets opphaver» til musikkforleggerprisen 2022 i klassen klassisk og samtidsmusikk.

På Spor med kvederen Inger Marie Lien Rust fra 2022 er Jensen produsent, medkomponist, gitarist og har bidratt med tekstskriving. Plata er spilt inn med en nokså stor og variert besetning og er et musikalsk møte mellom folkemusikk, jazz, klassisk og samtidsmusikk. Høsten 2022 vil vil Arild gjøre ferdig et bestillingsverk for sopran, fløyte og klassisk gitar, i tillegg til jobben i UngMusikk.

- Et av de stedene jeg trives best og har hatt de fineste opplevelsene er på scenen. Jeg vil at flere barn og unge skal få oppleve denne gleden gjennom egen musisering. UngMusikk er et tilbud og en arena hvor drømmer kan bli til virkelighet for morgendagens musikere, og jeg er glad for å kunne være med på denne reisen

Kari Solheim

Daglig leder for UngMusikk

Telefonnummer
+47 901 68 762
E-post
Kari.Solheim@as.kommune.no

Kari Solheim kommer fra Tønsberg. Foruten instrumentallinjen på Norges Musikkhøgskole, har Kari skaffet seg en musikkutdannelse der hun kombinerer musikk med faget helse, samt filosofi som metode i skolen. Med seg har Kari instrumentalstudier hos Arnulf Naur Nilsen ved Oslo filharmoniske orkester. Hovedinstrumentet er trompet. 

I dag er Kari leder for UngMusikk og fast ansatt som musikkpedagog ved Kulturskolen i Ås. Bak seg har hun arbeidet som musikkpedagog ved en rekke musikkskoler på Østlandet, grunnskoler og har vært tilknyttet Barratt-Due Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole som timelærer. 

Som frilanser har Kari spilt i Oslo Sinfonietta, Oslo filharmoniske orkester, Bergen filharmoniske orkester, Stavanger symfoniorkester, Den Norske Opera, Forsvarets stabsmusikkorps, Forsvarets musikk, avdeling Nord-Norge, Forsvarets musikk, avdeling Østlandet, Marinemusikken og Affinis Ensemble. Hun har deltatt på Rikskonsertturné i Østfold og  Hedmark. 

Hun har sammen med Affinis Ensemble spilt konserter under Nordnorsk musikkfestuke, Borealis, Ilios og Ultima. Affinis ensemble har utgitt Affinis Suite, Anatomic Notebook, Resphiro og Definitly pling plong.

I 1995 ble ensemblet 1. prisvinner i 1. Wettbewerb für Kammermusikensembles i Düsseldorf.

- Å lære et instrument er en langsomhet som vi trenger i dagens raske samfunn. Det likner årringer på et tre.

Bjørg J. Bjøntegaard

Prosjektansvarlig ved Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis

Telefonnummer
+47 99 62 37 89
Epost 
bjorg.j.bjontegaard@nmh.no

Bjørg J. Bjøntegaard er førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole og var i perioden 2013-2017 viserektor for utdanning ved Norges musikkhøgskole. Da hun gikk ut av rektoratet i 2017, ønsket likevel NMH at hun skulle være prosjektansvarlig en stund fremover.

Bjørg bor på Kolbotn og er dermed bosatt midt i Follo-regionens kjerneområde. Hun er førsteamanuensis ved NMH med piano som hovedinstrument og hennes underivsning har i hovedsak vært knyttet til instrumentaldidaktikk og praksis. Hun har gitt ut diverse metodeverk på piano gjennom årene. I tillegg er forskningen hennes knyttet opp mot ulike undervisningsformer, for eksempel gruppeundervisning og talentundervisning av barn og ungdom. Hun har bl.a. forfattet rapporten fra Follo-pilotens første periode. 

Jeg er veldig glad i å undervise og jeg har som et mål å møte den enkelte elev akkurat der den er - både personlig og musikalsk. Jeg mener at kulturskolen og vi kulturskolepedagoger har en helt unik mulighet til å gjøre akkurat det. Videre gleder jeg meg til å jobbe som koordinator i UngMusikk.

Jeg ser for meg at UngMusikk kan være det «limet» som binder sammen kulturskolen, musikklinjene på videregående skoler og folkehøgskoler med Norges musikkhøgskole.

Marianne Aarum

Regionskoordinator UngMuskk Øst 

Telefonnummer
+47 915 41 939

E-post
marianne.aarum@sarpsborg.com

Marianne Aarum er bosatt i Sarpsborg, hvor hun også hadde sin oppvekst.

Hun har utdanning som fløytist og pedagog fra Musikkonservatoriet i Tromsø, Musikhögskolan i Malmö og Barratt Due musikkinstitutt. Hun har også administrasjon og ledelse fra Musikkhøgskolen i Oslo. Hun har bla. hatt lærere som Anne Karine Hauge, Tom Ottar Andreassen og Paul Wåhlberg. Hun har også jevning tatt timer hos solofløytist i The Netherland Philharmonic orchestra: Leon Berendse etter endt utdanning.

Etter endt utdanning 2003 har Marianne jobbet som fløytelærer ved Sarpsborg kulturskole, hvor flere elever har deltatt på ulike talentprogram. I tillegg har hun jobbet som kulturskolerektor i Rakkestad kulturskole og Sarpsborg kulturskole. Hun har også vært fast vikar ved musikklinja på Greåker vgs., og hatt fløyteelever ved Høgskolen i Østfold, lærerutdanningen.

I dag er hun ansatt som kulturskoleinspektør, fløytelærer og har grupper i Musikk fra livets begynnelse i Sarpsborg kulturskole og er aktiv som freelancefløytist, da spesielt i duo med gitaristen Gjermund Titlestad. De har sammen gitt ut CD-en «Lianhua» med musikk av komponisten Karsten Brustad. Brustad og flere komponister har skrevet musikk til duoen og til Marianne bla. Frank Tveor Nordensten og Anniken Paulsen.

Marianne har vært aktiv i fløytemiljøet i Norge, bla. som styremedlem i Norsk fløyteforum og har også vært engasjert i foreningen Musikk fra livets begynnelse.

Arild Jensen. Foto: Privat
Arild Jensen. Foto: Privat

Kristoffer Carlsen

Koordinator for UngMusikk Vest

Telefonnummer
+47 917 62 825

E-post
kristoffer.carlsen@as.kommune.no

Kristoffer Carlsen er fra Oslo, og hadde sin musikalske oppvekst som slagverker i skolekorps og band. Han er utdannet Master i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, hvor han var stipendiat under forskningsprosjektet «Music in the Age of Digital Reproduction». Han har også studert PPU ved samme universitet, i tillegg til videreutdanningskurset «Entreprenørskap i kultur og ledelse» fra Norges Musikkhøgskole.

Kristoffer har jobbet som slagverklærer store deler av livet, og underviser både i klassisk og rytmisk. Han har vært ansatt bl.a. i kulturskolen i Hurum, Nittedal og Ås, og vikariert ved MDD-linjen på Jessheim vgs. Han har også fungert som vikarierende rektor i kulturskolen i Hurum. I dag er han ansatt i Studie- og FoU-seksjonen ved Norges Musikkhøgskole, i tillegg til stillingen som koordinator for UngMusikk region Vest.

Kristoffer jobber også som musiker, med trommesett som primærinstrument. Han har spilt i en rekke band innenfor ulike sjangre, og deltatt på flere plateinnspillinger. Han har samarbeidet med artister som Bertine Zetlitz, Wenche Myhre, Alex Rosén, Noora Noor og Dwele (US), og har opptrådt på bl.a Molde jazzfestival, Kongsberg jazzfestival, Oslo Jazzfestival, Notodden Bluesfestival, by:Larm, Øyafestivalen og Roskilde Festival.